ABUS Security Tech Germany
Granit stories around the world
Trust the professionals
Since 1924

GRANIT™ HÄNGLÅSET

GRANIT™ HÄNGLÅSET

Granit räknas som ett av världens säkraste hänglås. Det är anpassat för att uppfylla de allra högsta kvalitets- och säkerhetskrav som finns på just hänglås. Användare överallt inom industri och handel förlitar sig på de speciella egenskaperna som dessa lås har. Du kan lita på vår bedömning och på vår mångåriga erfarenhet när det gäller professionella lås. Sedan 1924.

Granit

Extremt motståndskraftig

Låshus och bygel av härdat specialstål. Extremt motståndskraftig mot sågning, skärning, borrning och dragning. För att säkra lager, portar, containrar eller tung utrustning. Högsta skydd mot manipulationsmetoder. Finns med nyckelkopieringsskydd.

Granit

Helt väderbeständig

Låshus och bygel i rostfritt stål. Perfekt för utomhusbruk. Högsta säkerhet även i hårda väderförhållanden och i saltvattenmiljöer. För att säkra båtar, portar eller containrar. Finns med nyckelkopieringsskydd.

Specialtillverkat

Särskilt utvecklat för användning på snöskotrar. Nya Black Granit har utrustats med ett lager svart skyddsfilm för extra starkt rostskydd. Lysande gul färg gör det lättare att hitta i snön.

Granit

KONTROLLERAD OCH TESTAD

I TESTLABORATORIUM

VARDAGSHJÄLTAR

OCH PROFFS

Berättelserna om Granit ger en inblick hos människor som möter olika utmaningar i sitt dagliga arbete. Låt dig inspireras och kanske upptäcka ett sätt att göra även din vardag ännu enklare och säkrare.

»I mitt arbete här uppe i norr är jag väldigt beroende av min utrustning. Om något går fel så kommer jag få allvarliga problem, så jag litar bara på de bästa låsen!«

Oscar Pihl, Fjällguiden Arctic Safaris, Kiruna

OSCAR PIHL

KIRUNA, SVERIGE

Svenska försäkringsbolag är kända för sina mycket höga krav på säkerhetsprodukter. Av goda skäl! Det vidsträckta landskapet, det hårda klimatet och de extrema temperaturerna är en belastning för så väl människor som material. Vi hälsar på hos Oscar Pihl, medarbetare på ett snöskoteruthyrningsföretag nära Kiruna, som ligger norr om polcirkeln i den svenska delen av Lappland. Oscar förlitar sig på att Granit håller måttet när de dyra snöskotrarna eller förvaringsutrymmet ska låsas.

»Det fina med det här området är att det knappt finns några människor här. Det är den sista delen av otämjd natur i Europa – med fjällfiske och rennäring.«

Oscar Pihl, Fjällguiden Arctic Safaris, Kiruna

Romain Bruneau

Marseille, Frankrike

På den franska medelhavskusten ligger en av Europas viktigaste frakthamnar. Lås har en särskilt stor tendens att rosta om de används i närheten av saltvatten, vilket gör kraven på materialet och kvaliteten mycket höga. Vi besöker Romain Bruneau, som leder ett uthyrningsbolag för alla typer av containers i den sydfranska staden Marseille. Han använder pålitliga Granit-produkter, så att hans kunder kan vara säkra på att inga obehöriga nyckelkopior cirkulerar.

»När en kund hyr en container av oss måste de vara säkra på att inga obehöriga kan få tillgång till den. Därför rekommenderar vi bara de bästa låsen.«

Romain Bruneau, Allomat - Location de conteneur, Marseille

Rasmus Johansson

KIRUNA, SVERIGE

Skoter-freestyle är en extrem och tuff sportgren, som framför allt är Rasmus Johanssons stora passion. Han är en av världens bästa skoterförare, och deltar regelbundet vid X Games i Nordamerika. Skotern har ett stort värde för Rasmus - inte bara rent materiellt, utan även med tanke på affektionsvärdet. Därför måste den skyddas på ett lämpligt sätt - det går bäst med ett Granit-lås.

»Skotern och min utrustning är mycket dyrbara. Det är en dyr sport, därför är det skönt att veta att utrustningen kommer att finnas kvar nästa dag. «

Rasmus Johansson - snowmobile freestyle athlete, Kiruna

Iron Rock

OM ABUS

SÄKER OCH STABIL

SÄKER
OCH
STABIL

August Bremicker grundade sitt företag 1924 i källaren i sitt hus i Volmarstein i Ruhrområdet. Tillsammans med sina söner tillverkade han hänglås där. Han döpte den första modellen med sikte på export till "The Iron Rock". Företaget växte och redan 1938 hade man 300 medarbetare. Sedan dess har ABUS utvecklats till den globala verksamhetsgrupp av företag det är idag.

ABUS Portfolio

OM ABUS

SÄKERHETSTEKNIK

I över 90 år har ABUS erbjudit den sköna känslan av säkerhet runt om i hela världen. Som tysk tillverkare av kvalitetsprodukter ser vi alltid till att våra produkter är tillförlitliga och hållbara samtidigt som de är enkla att använda. För att nå de ständigt ökande säkerhetskraven erbjuder vi innovativa säkerhetslösningar inom olika områden.

Trust the professionals.

Fält med * är obligatoriska